Scriptures: Packets of Light and Friends!

In his November 2011 General Conference talk, “The Power of Scripture,” Elder Richard G. Scott shared some things that motivate me to feast on the word. I thought I would pass on some of that wisdom to you. Yeah, I’m nice like that. =)

Take, for instance, this little gold nugget:

“Scriptures are like packets of light that illuminate our minds and give place to guidance and inspiration from on high. They can become the key to open the channel to communion with our Father in Heaven and his beloved Son, Jesus Christ.”

Packets of light—what a great description! When I am in the “zone,” I really do feel the scriptures—those packets of light—illuminate my mind. And doesn’t it make sense that that illumination prepares us for further inspiration and guidance? What an elegant way to show how the scriptures prime us for personal revelation, or as Elder Scott puts it, communion with our Father and our Savior. I suggest you reread the quote, just to enjoy how elegant it is!

Of course, that kind of illumination is more likely to happen when we put some effort into our scripture study. Elder Scott suggests learning, pondering, searching, and memorizing scriptures. He says doing so is like “filling a filing cabinet with friends, values, and truths that can be called upon anytime, anywhere in the world.” Neat thought or what?

With that quote in mind, I love how Elder Scott talks about the scriptures becoming stalwart friends. What a great way to think about our scriptures! Our buddies, always there to support us, to comfort us, to give us advice.

Elder Scott has even convinced me to try something I haven’t attempted for a long time: memorizing scripture passages. “To memorize a scripture is to form a new friendship,” he says. “A memorized scripture becomes an enduring friend that is not weakened by the passage of time.” He makes memorizing sound so enticing I just have to give it another go!

Packets of light, friends…doesn’t Elder Scott just make you want to give your scriptures a great big hug?? And read them, of course. =)

Packets of Light, Friends, Road maps, Instruction Manuals…anything else we can liken our scriptures to?

Ps. You can read Elder Scott’s talk here.

Comments

 1. ejvinter says:

  Har nyligen haft en erfarenhet av just detta att memorera ett skriftställe.
  När jag gick i skolan och under konfirmationstiden (Svenska kyrkan) så handlade det ofta om att lära sig psalmverser och annat utantill. För mig just då tänkte jag inte så mycket på innehållet utan bara att lära det utantill.

  När jag skulle opereras och planerade vad jag skulle ta med mig till sjukhuset visste jag att jag inte skulle kunna ha med mig skrifterna. Efter en operation är man ganska bunden till sängen och till slangar och droppställning så det är svårt att få fram skrifterna och kunna läsa.

  Hade precis läst just detta tal du hänvisar till – och dessutom en artikel i ensign som hjälpte mig mycket. I denna artikel fanns fyra skriftställen som verkade tala precis till mig i den situation jag var i. Memorerade dem – men det var speciellt ett av dem Jesaja 41:10 som jag hela tiden tänkte på.
  “Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om ty jag är din Gud. Jag styrker dig jag hjälper dig, jag uppehåller dig med min rättfärdighets högra hand.”
  När jag gick in på sjukhuset läste jag detta för mig själv …se dig inte ängsligt om ty jag är din Gud…det gav mig kraft att ensam gå in och ta hissen upp till 13 våningen till avdelningen jag skulle läggas in på. När jag kördes in till operationssalen tänkte jag på detta skriftställe …och läste det för mig själv om och om igen. För visst var jag rädd och kände mig ensam – men då tänkte jag på detta skriftställe igen och fick kraft.
  Så tacksam att jag följde rådet att lära mig detta skriftställe utantill – har man inte möjlighet att läsa skrifterna är det en stor kraft att ha dem inom sig och ta fram dem när som helst man behöver. Den bästa vän man kan ha!

 2. Perfekt exempel – tack sa jattemycket for att du delade med dig! Nu kanner jag mig annu mer motiverad att memorera skriftstallen!

Speak Your Mind

*